Can you do this for me quickly ..

Can you do this for me quickly ..

A much heard question to graphic designers is “can you do this for me…”. Easy answer, no. “Quickly” doesn’t exist in the life of a designer, except for the break – which always seems to be over quick. Many people seem to think that designing is easy: have an idea, add some colour, add a nice font, put this nicely, and then it’s ready for printing. This might be stated bluntly, but often that’s what it comes down to. We regret to inform you that this is not what the actual job is like. There are many different areas within designing and to put them all down, we’ll start from today onwards with a weekly blog. Every week we’ll do a post in which all different steps of designing are discussed. Besides a nice read, it hopefully also provides you with some insights into how we, of KACE, get to the final product.

The Dutch version

Een veel gehoorde vraag aan vormgevers is “kun jij even voor mij…”. Simpel antwoord, nee. “Even” bestaat niet in het leven van een vormgever, behalve de pauze dan, die lijkt altijd maar even te duren. Het idee van veel mensen is dat het vormgeven van diensten een simpel karwijtje is, ideetje bedenken, kleurtje hier, fontje daar, even op een leuke plek zetten en dan rolt het zo uit de printer. Dit is misschien een beetje kort door de bocht, maar daar komt het toch wel vaak op neer. Helaas moeten wij u mededelen dat dit in het vakgebied toch echt anders ligt.

Er zijn veel facetten binnen het vormgeven en om die even op een rijtje te zetten beginnen wij vanaf vandaag met een wekelijkse blog. Iedere week komt hier een stukje online waarin we alle stappen van het vormgeven aanbod laten komen. Dat is niet alleen leuk om te lezen, maar geeft misschien ook een beetje inzicht in hoe wij van KACE tot uw eind product komen.

Comments (0)
Join the discussion
Read them all
 

Comment

Hide Comments
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share